hétfő, február 13, 2006

Imádat

Ezt a képet egy bostoni srác kedvéért teszem fel. Amikor Paul Ricard versenypályára utaztam, Le Castellet-be, a repülőgépen egy nagyon nyitott, beszélgetős utas mellé kerültem. Ölében cowboy kalapja, mellette felesége, aki, mint kiderült magyar, és bevándorlókat tanít angolra odakint. A fiú Belgrádból ment ki Amerikába, ahol fotósként dolgozik. Érdekes áramlatok. Mindenesetre a srác elmondta, hogy balatoni tájképeket adott el képeslapnak Bostonban, naplementét és hasonlókat. Amikor megtudta, hogy 18 évig hírügynökségi fotós voltam és egy Chevrolet Corvette-t megyek kipróbálni Le Castellet Forma--1-es tesztpályájára, azt hiszem mindenét odaadta volna. A kalapját kivéve. Egy igazi, fekete cowboy satyót védett, eredeti posztóból, széles karimájút, keskeny szalagút. A fejére nem teheti, a csomagtartóba nem teheti, ott pihentette egész úton combjain. Amikor kiment a WC-re, még visszanézett kis aggódással az ülésére. Nem egyszerű így földrészeken át repülgetni. A legjobb haverjának Corvettje van- mondta. Mindíg a legújabb modell. Oda szokta adni neki is és nagyon élvezi. Jobb, mint a Dodge Viper, amit szintén szokott vezetni. Ez a jugó srác lelombozta a kedvemet, megyek életem legerősebb autóját vezetni, zárt pályán, bukósisakban, és van valaki, aki ezt bármikor megteheti. De mégsem. Kiderült, hogy a versenyautó származékot, korlátozott példányszámban dobják piacra, kevés van belőle az utcán. Meg is nyugodtam. Szóval alig ismert jugó-ami fotós barátom, irigyellek a naplemente, aranyhíd bizniszért és a mindennapi Corvette vezetésért, de vigyázz. Ha Z06-os kerül a kezedbe, kanyarban ne lépj a gázra, ez az autóikon panorámaképet forgat veled és a tükörben nem látsz hátra a gumifüsttől. Frankfurtban átszálltak, a srác fejére csapta a kalapot, csizmája kopogott a padlón, volt stílusa az élethez.
A Corvette élményről később írok, most próbálom feldolgozni agyilag a több, mint félezer lóerőt és az általam favorizált élettempó lassítási mozgalom összeférhetetlenségét.

2 megjegyzés:

ladybug írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
darrelgreene91168577 írta...

While you read this, YOU start to BECOME aware of your surroundings, CERTIAN things that you were not aware of such as the temperature of the room, and sounds may make YOU realize you WANT a real college degree.

Call this number now, (413) 208-3069

Get an unexplained feeling of joy, Make it last longer by getting your COLLEGE DEGREE. Just as sure as the sun is coming up tomorrow, these College Degree's come complete with transcripts, and are VERIFIABLE.

You know THAT Corporate America takes advantage of loopholes in the system. ITS now YOUR turn to take advantage of this specific opportunity, Take a second, Get a BETTER FEELING of joy and a better future BY CALLING this number 24 hours a day.
(413) 208-3069