szombat, augusztus 01, 2009

Kutyaszart az íróasztalra


Az emberi butaság eredményét, szó szerint, a tehetetlen dühöngésem alatt találjátok. A szerencsétlen rendőrség honlapjáról vettem, ugyanis a kormányrendeletet nekik kell majd betartatni. Nem fog egyébként sikerülni, illetve ugyanúgy, ahogy mondjuk a buszsávos nyomulókat is elég gyatrán büntetik, meg a nemindexelőket, jobbról előzőket, pirosba hajtókat és sorolhatnám a kresz összes szabálysértését. De most nem ez a bajom, hanem a parlamenti sorvadt agyakra szeretnék csapást mérni. Valaki előterjesztette, vitatták, elfogadták, szóval többször kerülhetett volna ez a fecni olyan helyzetbe, hogy szemétbe hajítják. Lehet, hogy volt valaki, aki megtette volna, de az ész súlytalan maradt, a politikusok győztek,.

A rendelet írók nem ismerik eléggé az autózás vagy inkább a fizika törvényeit. A buta ember okosnak akar látszani és szépen, minél hosszabban fogalmaz, különösen rendelet alkotás közben. Egy rövid rendelet nem rendelet, azt a parlament nem szereti, a kormány egyenesen utálja, szaporítsuk a szót, had kerekedjen bölcsességnek látszó hülyeség.

Be is fejezem azonnal. Telefonálás-, nem használt gyerekülés- és a becsatolatlan biztonsági öv miatt ugyanúgy meg lehet halni vagy maradandó sérülést szerezni, városi sebességnél, mint lakott területen kívül vagy autópályán. Az autógyárak ezt tudják és számtalan ütközési teszt végignézése, elemzése alkalmával engem is meggyőztek. Tegyen egy próbát, akinek köze van a kormányrendelethez. Rakja be azt a oktondi papírt egy a4-es, kemény borítású mappába, tegye a kalaptartóra és vészfékezzen le csak 50-ről. Az a néhány dekás irat a kalaptartóról úgy repül előre, hogy a rádiót állító kézfejét eltörné. Képzelje ezt el egy gyerekkel vagy felnőtt utassal.

Nem akarok véres fotót hozni a poszthoz, holott tudom, hogy ez a kétkutyás képem elveszi az élét mondanivalómnak. De, hogy mégse: kívánom, hogy termés a falevelek helyett, a rendelet szövegén, a papíron landoljon. Az íróasztalon.

A közigazgatási bírság jogszabályban rögzített összegei az alábbiak:

  • Menet közben kézben tartott mobiltelefon használata miatt lakott területen 10 ezer, lakott területen kívül 15 ezer, autóúton vagy autópályán 20 ezer forint.

  • A gyermekbiztonsági rendszer használatának elmulasztása miatt lakott területen 15 ezer, lakott területen kívül 30 ezer forint, autóúton vagy autópályán 45 ezer forint.

  • A biztonsági öv és a bukósisak használatának elmulasztása miatt lakott területen 10 ezer, lakott területen kívül 20 ezer, autóúton és autópályán 30 ezer forint.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ezt a kérdést én is feltettem a blogomon, mégpedig így itt, és így:

http://jogiq.com/2009/07/23/az-1988-evi-i-torveny-modositasarol/

a tájékoztatást elvégzőhöz szegeznék egy kérdést, hogy a mobiltelefon használata vezetés közben hol veszélyesebb: lakott területen belül, vagy lakott területen kívül?

mert ugyebár lakott területen belül csak több mindenre kell figyelni, több a balesetveszély, mint autópályán, és lakott területen belül alacsonyabb a bírság összege? hm. mondjuk mindegyik szabályszegés rohadt nehezen lesz bizonyítható.