hétfő, január 10, 2011

Kaptam egy újabb nyelvcsapást






Ez a poszt nem szervilistáknak szól, őket nem kell tanítani. A fotósok viszont az Amateur Photographer 2011.01.15-ös számából megismerhetik, hogy Frans Lanting milyen trükköket vetett be egy kaméleon nyelvcsapásának megörökítése érdekében. A villámgyors nyelvű állatka célpontja, ha jól látom, egy szöcskeszerűség volt.
A kétoldalas cikk feltöltése ilyen hidat okozott, ha valaki megírja, hogyan lehet közvetlenül egymás mellé tenni a képeket, kijavítom azonnal.
Egyik technikai távmentorom javasolt megoldást, de amíg nem oldom meg, itt van a ma érkezett Digital Photography februári száma, amely úgy látszik követi a "hogyan fényképezzünk nyelvcsapást" divathullámot. Szerencsére ezt a képet egyben tudom közzétenni és a kaméleon is ügyesebb, a végén ostorcsapásszerűen bekumkorított nyelv, eldugott helyekre is elér.
Egy makrolencse és egy gyors vaku kell. A kaméleonok türelmesek. Az expo nem nyelvcsapásvezérelt?

1 megjegyzés:

Sancho Muzax írta...

A képek közötti hézagot HTML szerkesztési módba ki tudod szedni. A kódban keress a kameleon1.jpg és a kameleon2.jog környékén a style részben, hogy 'margin-right: 1em;' és 'margin-left: 1em;', és ezeket töröld ki.