vasárnap, február 13, 2011

Öt dslr fényképezőgép összehasonlító tesztje (Canon 60D, Nikon D7000, PentaxK-7, Sony A-580, Olympus E-30)

A Digital Camera szerkesztőségében már tavasz van, jó magazinos szokás szerint ők is előre datált szisztémát használnak, ezért ne lepjen meg senkit, hogy most jelent meg a márciusi számuk. Úgy gondolják, hogy nemsokára nagy és lendületes vásárlói tömegek tartanak majd az üzletekbe on- és offline módon. Az oldalmásolatok között otthagytam a gépvásárlás szempontjait a magazin szerint. Sajnos nem vagyok benne biztos, hogy a felbontás alkalmas arra is, hogy a tesztképeket magunk is értékeljük, a szövegre vagyunk hagyatkozva.
















3 megjegyzés:

tmt írta...

Ez elég fura egy teszt, a D7000 és a Canos EOS 60D az teljesen új váz, a Pentax K-7 meg másfél éves. Annál sokkal jobb az új K-5, ráadásul a sony is kijött az a55-tel már.

Csikós Gábor írta...

csodálkoztam is, különösen a K-5 szereplése érdekelt volna. A Sony iszonyúan innovatív, de ezzel ki is merült. Nem ismerek az árakat, talán az dominált a válogatásnál.

tmt írta...

A d7000 meg a k5 között nincs túl nagy árkulonbseg, főleg, ha a végleges set árát nézzünk (a NIKON objektíveket tekintve jóval magasabbak). A szenzor meg ugyanaz a 16mpixeles sony.