hétfő, február 21, 2011

Szexi vagy szexista? Hol van a húsevés határa?

Egy nagyon jó cikkért mentem vissza Professional Photographer tavaly novemberi számához. Ebben profi fotósok a "Szexi vagy szexista?" címkérdés körül repkednek és  elég érdekes véleményeket ejtenek le.  Olvassátok el, nemcsak fotósoknak ajánlom.
A minél nagyobb hullámverésért kivágtam a szám borítófotójából, egy aktból részletet és a facebookon kérdeztem, hogy mi van a képen? Minden választ lájkolok, köszönöm, hogy néztétek, meg azoknak is köszönet, akik csak odapillantottak lájkolás és találgatás nélkül.
Itt lent van a címlap, a kikopizott cikk oldalai (nem biztos, hogy sorban, bocs) és jutalmul egy határeset fotó Russel James műterméből. Ahogyan a cikkben olvasható, erről a képről sem lehet 100 százalékosan dönteni, hogy szexis vagy nemi alapon diszkriminatív kép? Ha állást kell foglalnom, azt mondom, hogy egy nagyon laza és jófej lány kicsit össze van omolva, mert a fürdőruhája helyett véletlenül fehérneműben ment a wellness partira. A fb-on hozzászóló lányoknak készülök egy maszkulin poszttal is.

Nincsenek megjegyzések: