csütörtök, április 21, 2011

Sajtószemle: melyik a legjobb ultrakompakt fényképezőgép?

A What Digital Camera májusi száma a legjobbnak tartott négy ultrakompaktot futtatta egy tesztben. Az eredmény engem is meglepett, mert az S95-ös Canont vagy a Panasonic LX5-öst vettem volna meg, de egy harmadik győzött. Nem árulom el, úgyis kiderül egy kis görgetés után. A negyedik a Samsung eleve nem jöhetett szóba, korábbi tesztfotóit láttam másutt, de alázza magas ISO-n a jó kép fogalmát. (Hogy a márka ne essen kétségbe, éppen egy Samsung mobil miatt nem érdekel jelenleg a "rendes" géppel való fényképezés, ugyanis egy telefonos fotógalérián izmozok éppen ) A meg nem nevezett nyertes, nem olyan jó rossz világításnál, mint a két korábban kiszemelt "gép", de olyan jó fényerejű a lencséje, hogy nem is kell az egekbe tekergetni az ISO-t. Ezt a tesz elfelejti említeni. Aki nyaralásra nem akarja vinni a DSLR-jét, vagy nincs még neki, nyugodtan fókuszáljon a nyertesre kirakatnézéskor. Sajnos a kassza nagy számot csenget (120-140000), de lesz egy apró, teljesen manuális, nagyon jó gépe. Hogy ezért már DSLR-t lehet venni? Rossz a kérdés, kell ez is + az is.





2 megjegyzés:

ORsi írta...

pár hete az olympus xz1-es géppel fényképezek. amióta megvan, szinte alig volt kezemben a tükörreflexes gépem. a nyaraláskor sem hiányoltam.

csak ma találtam rá a blogodra és örömmel olvasom a sok tartalmas információt.

Csikós Gábor írta...

Szia ORsi, örülök, hogy jöttél, miattad is igyekszem ezentúl. Az újabb posztokban bővebben olvashatsz a "mindent egybe, de minél kisebb méretben" törekvésemről. Én is megyek a blogodba:)