vasárnap, február 15, 2009

Bunkók vagyunk

A kis baráti reklámmal belenyúltam a videó feltöltőknél zajló szerzői jogi nagy katyvaszba. Amint látjátok az elöző posztban a Vimeo hozza a klippemet, aminek a zenéjét kedvencem, Scott Hamilton fújja szaxafonon. Ez azért érdekes, mert a youtube, pár órával a feltöltés (miért ne tegyem oda is, ha jóbarát kiállításáról van szó) után küldött egy levelet, hogy a zene egy harmadik fél érdekeit sérti és levették a klip alól a hangot. De... Tárgyalhatok a harmadik fél ügynökségével (hamilton bácsiéval) és megegyezhetek velük, megadták a címet, telefon, emilt. De... Van más mód is, felkínálnak nekem egy ingyen zene válogatást, amit használhatok. Nem mondok sokat, vagy többszáz nem gyenge zene jött, abból hamar kiválasztottam egyet és a rendszerük automatikusan a film alá fűzte. Nem kellett újra tölteni, csak kétszer klikkelni. Látjátok lent, hogy mi lett belőle.
Viszont gondoltam az Indafonra is és oda is felraktam, ment is töltés, de nem jutottam egyről a kettőre, mert a második lépés előtt leállt az egész. Megpróbáltam újra. Nem ment. Kiderült, hogy a háttérzenét jogi okokból kifogásolta gondolom az automata (remélem) és válasz nélkül bezárta elöttem a kaput. Bunkó módszer. Ekkor kaptam meg a Vimeo válaszát a kérdésemre, hogy vajon ők miért engedték? A kíváncsiság miatt vágtam magam alatt a deszkát. Azt mondták, hogy a klip hossza miatt nincs jogi probléma, magyarul ennyit lehet lopni. Szóval a youtube zene így szól:

4 megjegyzés:

Fabian L írta...

1) A címre őszintén válaszolva: ahhát!

2) Egyébként magyarul írt a Gugli?

3) Látom, követed a legfrissebb trendet: letisztult dizájn... mindent az olvashatóság kedvéért... Nekem tetszik!

fl

Névtelen írta...

Azért váltottam új bőrre, mert szerettem volna szélesebb szövegmező megjelenést és a több fehérségét. Még angolul írt, de ahogy fejlődünk, becsönget itthon egy gugli mikrobi és azt mondja: NA-NA. Kár, hogy nem mentettem el a levelet, de majd kiprovokálom egy Korda Gyuri számmal, hogy megmutassam. Benn volt minden, az ügynökségi kontakt teljes egészében, csak néztem és a film néma lett. Kezdek félni...

Csikós Gábor írta...

Bocs én voltam a névtelen is, csak a hátam mögött a Milan rugott egy lesgólt és elkapkodtam a klikkelést

Fabian L írta...

Big gugli Bráder ffffiiiigggyyyeeeelllll!