hétfő, május 04, 2009

Ferrari baleset filmforgatáson.


Ezekben a percekben jönnek a ma éjszakai New York-i filmforgatási baleset részletei. Az én forrásom a New York Post portálja, akinek egy angol turista eladta a fenti filmet. Nicolas Cage filmjének egyik jelenetét forgatták és a 7. sugárúton egy autós üldözést vettek fel éjjel egykor. Egy Merci egy Ferrarit üldözött és minden autós, a jelenetben fizetett statiszta volt saját autójában. A környéket lezárták. A Ferrari a forgalomban szlalomozott és a vizes úton túlkormányozódott, az autó a járdára futott, egy lámpaoszlopot kidöntve egy üzlet kirakatába, ajtajába rohant, közben elütött egy nőt. Szerencsére az áldozatok törésekkel, súlyos zúzódásokkal megúszták a kaszkadőr hibás manőverét. Ezen a filmen, de az NBC filmesektől szerzett részletein is látszik, hogy a sofőr meg sem próbált ellenkormányozni, a gumik ilyen sebességnél még tapadtak volna. Az egyik filmes azt mesélte, hogy a kaszkadőr jobbnak látta a járdára tépést, mint a tömegkarambolt a Times Square negyedben. Tévedett. Kedvenc autós blogom a Jalopnik megjegyzi, hogy már nemcsak a Nicolas Cage filmek nézése árt az embernek, hanem a forgatás közelében lenni sem ajánlatos. Ő nem tévedett.

5 megjegyzés:

Sancho Muzax írta...

Ezt a kaszkadőrt sem kérik fel többet autós jelenetekhez. Esetleg kávét hozhat.

Csikós Gábor írta...

Most olvasom, hogy legalább 15-20 autó tört volna össze, ha fékez vagy keresztbe fordul. Na és... Egy törött combcsont nem lökhárító.

lányod írta...

viszont a törött combcsont gazdájának szerződésében biztos ki van kötve, hogy fedezik a kórházi ellátást, de eszébe sem juthat perelni, így megússzák olcsóbban. jaj, de rosszindulatú vagyok...
azt nem értem mondjuk, hogy hogy lehet, hogy meg sem próbált ellenkormányozni. mi lett volna, papa, ha megpróbálja és tényleg nem tapad? ugyanez, nem? meg én biztos reflexből kormányoztam volna, talán ezért nem vagyok kaszkadőr.

Csikós Gábor írta...

Most írnak róla többen is, kiderült, hogy minden manővert el akart kerülni a tömegkarambol miatt. Az emberek le vannak sz...va. Különben azt mondja, hogy úgy látta, hogy van egy rés a gyalogosok között, de a járda és az oszlop megdobta. Végül is elég jó gondolkodott, de ahogy Sancho mondja, kávét hozhat vagy sem. Kilötyögteti. Az egészért a jelenet rendezőjét is okolják. Nem lett volna szabad a járdán is hagyni egyszerű statisztákat, oda is kaszkadőrök kellettek volna. Vajon átírják a filmet és beírják a jelenetet?

joshi daniel írta...

that was a bad crash!