csütörtök, június 25, 2009

Cellában is szuper

A mostani időjárás nagy színjátékot tart sajnos, elég lett volna pár napos csendes eső, ehelyett többször pár perces vagy pár órás zivatar volt, alkalmanként a pár nap alatt az égből lejöhető csapadék menyiséggel, plusz jéggel.
Ma kora este egy érdekes meteorológiai jelenséget láttunk, szerintem szupercella volt, ahogy az egykori meteorológus Borka mondta az autóban. A fotókat addig csináltam amíg Borka "pár percre" beszaladt a teszkóba, ezalatt egy játékfilmet is le lehetett volna forgatni amúgy. Hazafelé az utcán más senki, pedig fél kilenc lehetett, autók is alig, de megálltunk még a kis Panasonic FX35-ös "mindígnálamvan" ultrakompakttal videót is csinálni. Nem vagyok egy Pártay Lucia, aki azt is megmondja a várható mellett, hogy mit vegyünk fel, én csak azt javaslom a videó végén bemondott hülyeséggel ellentétben, hogy ne vigyetek szupercella alá esernyőt, mert annak annyi.

6 megjegyzés:

Várday Béla írta...

Tetszett a dokumentáció a meteorológiai jelenségről.
Üdv

Csikós Gábor írta...

Köszönöm, szép is volt. Kellemes 7végét.

Csikós Gábor írta...

Az index.hu - nagyon jó képek vannak.

Várday Béla írta...

Láttam a képeket az Indexen, tényleg jók, fentről se lehetett csúf...
Fentről itt nézhető Feletted az ég:
http://sat24.com/
Üdv

Várday Béla írta...

S még egy dolog, ha már ránéztem - úgy nézem Dél Mo-n lesz ma nagyobbacska vihar. Épp most alakul a felhő...
Itt a kép:
http://picasaweb.google.com/vardaybela/Junius_2009#5351570241837376770
Üdv

tmt írta...

Én is rendesen, testközelből tapasztalhattam meg az élményt (szerencsére sikerült bemenekülni egy autós behajtó-folyosóra, szóval megázás nem volt). Sűrűn anyáztam, hogy nincs nálam fényképezőgép, mert már a vihar előtt olyan fények voltak, hogy ihaj.