csütörtök, szeptember 24, 2009

Egy fotóblog kivégzése?


Ma belementem az őszbe. Itt van nálunk Dóriék agara vendégségben és ilyenkor muszáj a lustaságomat legyőzni. Az erdőben fent még zöld, lent már rozsdabarna az őszi zászló színe, most még. A közeljövőben változás várható, népszavazás nélkül. Az avarban a kék pöttyök is megjelentek, ez az én természetemből jött, amíg lesz szaturáció csúszka, addig az ultrakisgépes tájba belehúzok egy kis túlzást.
Az új Sony WX1-el, ha nem is tudok olyan jó zajtesztet csinálni, mint Pihe a K7-es Pentax-szal, de megpróbálok majd. Rövid, egynapi ismerkedés után: már alacsony ISO-nál is mos, viszont kezelhető a zaj 3200-nál is. Sajnos nagy zűrzavar van az állításoknál, jó bele kell bújni a menübe, ha valami fontosat akarok változtatni, a Sony a dedikált gombokat kispórolta. Egyelőre a gyenge fények melletti jó képesség, a 24-esnél induló nagylátószög és a parányi méret miatt azt mondom, hogy megtanulok úgy játszani rajta, mint a ruszki katonák a gombos tangóharmonikán.
Hogy ne legyen tél az ősz helyett, mire átállítom a fénymérést és felnézek a fákra.
A legfontosabb: a kínai telefon (játék) folytatódik hamarosan. Sajnos a sárga, de elnyűhetetlen mobil telefon kezd érdeklődni a politika iránt és ma azt kezdte mondogatni, hogy náluk Kínában mit csinálnak a közpénzek sikkasztóival. Még nem tudom, hogy belemenjek-e, ez egy fotóblog, nem akarom kivégezni a szennyes ügyekkel, arra ott van a vastagbőr és társai.

Nincsenek megjegyzések: