péntek, október 16, 2009

Bogár az erdei autó


Bogár az erdőben, originally uploaded by Csikós Gábor.

Áll egy Volkswagen Bogár az erdőben egy olyan út mellett, ami sétány is, meg a kevés erdei ottlakó hivatalos közlekedési útvonala is. Errefelé a második háború előtt már nagyon szép villák, nyaralók álltak, a Bogár illik hozzájuk. Vagy illett. Ugyanis a nyaralókból kihaltak az eredeti tulajok régen, a generációk váltása nem tett jót a vakolatnak, a szép stukkóknak, ablakoknak, de ez a Bogár tip-top, legalább negyven évesen is. Elmennek mellette a kirándulók és megnézik, mintha az erdőhöz tartozna, akár egy érdekes fa, egy szép, vöröset villantó sombokor, vagy a fák között megnyíló táj. Még azokat is megfog ez a szép régi autó, akiket a nosztalgia lassít le. A tehetőseknek volt, de a legtöbben csak vágytunk rá. Én is ilyet szerettem volna, de az egyetemi ösztöndíjból meg az óvodai fotózási mellékesekből egy másik léghűtéses modellre tellett csak. Azt a Bogár-gyártó ország határának másik oldalán csinálták. Használt volt és azonnal megkapta az optikai tuningot, a műanyagkaroszériára többszáz szines, kerek matricát ragasztottunk fel Borkával. Egy Bogárral nem mertük volna ezt megcsinálni, az úgy volt szép, ahogy a képen is látszik.

3 megjegyzés:

Váraljay Gabriel írta...

Szeretem ezeket a panoráma képeket. Anno rengeteg ilyet fotóztam. Volt hogy állvánnyal egész jó 360 fokos kép is sikerült.

Csikós Gábor írta...

Az egy profi megoldás lehetett.
A kis Sony maga csinálja, mégpedig úgy, hogy HD video recorddal veszi fel a képeket, neked csak mozgatni, svenkelni kell, majd összerakja. Ezt látod a kép minőségén is, a videót nagyfelbontású képernyőn is lehet nézni, de ez a panoráma kép elég mikimausz (zaj, élesség, kontraszt). Ezt kényelemből, webre használom.
Kösz, hogy idenéztél.

Peter Lazar írta...

Gábor! Szuper a kép! Nagyon tetszik az egész. Tuti ahogy a tér átjön... Bogár az időtlenségben... :)