szombat, június 20, 2009

Autóajánlat pénzautomaták kiszakításához




Egy ausztrál reklámügynökség új SsangYong Rexton terepjáró hirdetésének nálunk lenne igazi célközönsége. Nagy eladási számot ugyan nem jelentene, de ez a réteg komoly húzóágazatot jelent. A képben a szöveg: A "bármit elhúz" dízel. Az alsó sorban, egészen apró betűkkel: "Még az ár is lopott". Ezt mondjuk nem értem, nem tudok ausztrálul, vagy ausztrál bankul, de két dolgot tudok elképzelni. Ott ez a fajta pénzszerzés vagy nem ismert és akkor jó geg, vagy nagyon ismert, de akkor gyenge ötlet.
Különben ez a motor ténylegesen barom módjára húz, a Mercedes csinálta, hozzá az összkerékhajtás és az automata váltó szintén stuttgarti származék. Az autót szolidabb munka közben is látjátok, igaz ez saját fotó és az etyeki szőlőket jártuk Borkával, kifejezetten aszfaltmentes dűlőkön (Borka ki is szállt a nagy dűlésszög miatt. Bocs.) Ott mentem ezzel a kiglancolt luxus mászógéppel a súrolófényes, éppen naplementében, ahol a traktorok húztak a sorok között. Szoktak tőlem tanácsot kérni autóvásárlás előtt. Ha valaki a piszkos munkához venné, csak automatával rendelje, a kuplungos váltó elkopik, leég, a jellegzetes égett tárcsaszagot kezdő rendőrkutyák is hazáig követik.
(Másnapos szerkesztés: "Még az ár is lopott" írtam, de a San Diegóban élő Oláh Ottó kijavított: "szinte ingyen van" . Köszönöm és elnézést azoktól, akiket félrevezettem, gyengítve a reklám hatását. A korrektor nem ússza meg, tegnap (vasárnap, csak úgy mondom a fokozás miatt) több órát töltöttem blogját olvasva. A következő poszt blogszemle lesz nálam.)

2 megjegyzés:

Oláh Ottó írta...

A "the price is a steal" kifejezés nem azt jelenti, hogy az ár lopott, hanem hogy "szinte ingyen van".

Csikós Gábor írta...

Köszönöm, javítom.