csütörtök, augusztus 06, 2009

Bocsánatkérés zselétől





Törlés

Blogger zsele írta...

azt értem, hogy lesújtó a véleményed a blogomról, de arra azért felhívnám a figyelmed, hogy a blog címe a következő: "true the lens", és a poszt (ezek szerint az egyetlen, amit megnéztél, és ami alapán véleményt alkottál) címe pedig: "jóvilágvan"

csak a pontosság kedvéért.

1:14 DE

Törlés
Ezt a megjegyzést zselé írta a tegnapi éjszakai zivataros és goldenblogvillámos órák után. Visszafogott és intelligens, pedig nem érdemlem meg, hogy őszinte legyek. Valóban csak azt az egy posztját és a hozzáfűzött zenéket hallgattam, láttam és nem néztem vissza. Pedig ott lehetett volna analizálni zselé antennájának és erősítőjének működését. A cianotípiás és lyukkamerás, régiszínesfilmes kísérletezés a mai dslr technikával egyrészt a habzsolást jelenti ebben a művészetben , a teljes átfogási szándékot az eszközökben, másrészt a témák összeházasítását velük. Ezt nagyra értékelem, mint korábban írtam, még Hasselblad és Nikon szettek birtokában is volt Szmenám a "rajzolat", torzítás és szemcsenövelés miatt, de laborban is próbáltam a ff képeket, a fixálás és kimosás váltogatásával "színezni". Szóval közel áll zselé világa hozzám és nagyon bánt, hogy felületes voltam a blogjával. Bocsánatot kérek tőle és "pajtásaitól", akikkel együtt szokott fotózni. Három fotójával próbálom megmutatni zselét nektek. Ez önkéntes válogatás és lehet, hogy nem fejezi ki kellőképpen zselé elképzeléseit, nézzétek meg magatok egy kísérletező és régi gépekkel is fotózó srác munkáit.
1. A képen Borisz látható, és közös pályaművünk a Radnóti pályázatra

2. A cianotípiák húsvétkor készültek, stílszerűen Duna vízben hívva.
3. Szép ruhákat volt szerencsém fotózni egy szép modellen

4 megjegyzés:

zsele írta...

Nem kell bocsánatot kérni, mert nem haragudtam meg. Minden bloggert a blogjára feltett dolgai minősítenek.

Ez kétélű dolog: egyrészt nem szabad megsértődni, ha ledillettánsköcsögöznek, mert vállaltad magad (és a munkád) azzal, hogy a nyilvánosság elé álltál.

Másrészről az is minősít persze, hogy mit posztolsz: te felületes szemlélődés után alkotsz igencsak sommás véleményt. Ez szíved joga. Nem a véleményeddel akartam vitába szállni (tudtam volna) csak pontosítani akartam, hogy mi a blogom címe, és mi a zenekaré, akik a poszt címét is adták.

Korrekt a részedről, hogy beismered, hogy felületes voltál. De egy - az enyémhez hasonló - revíziót megérne a lostinpixels illetve az exponto is. Hidd el, ezeken a helyeken is találnál izgalmas dolgokat.

Béke.

zsele írta...

Egyébként köszönöm a reklámot. ;)

Csikós Gábor írta...

A lost in pixels-ben nincs meg még a tudatosság szerintem, tipikusan az a helyzet, amiből lehet valami. Gondolom, hogy lesz is. Az útkeresés vagy annak megmutatása sem nélkülözheti a koncepciót. Az expontó aggregát blog, azért az a véleményem ami. Kell ilyen is, de nem egy fotóblog versenyre, ahol ennél többet várok el.
Nem reklámnak szántam, hanem valóban komoly lelkiismeret furdalásom volt, amin próbáltam enyhíteni.
Ha időd engedi nézz rá a blogomra.
Üdv.: Gábor

Fabian L írta...

Szerintem nem voltál felületes. Zselé blogja nem jól áttekinthető/kezelhető.